ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ 17/11/ 2023 τιμούμε τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Το Πολυτεχνείο είναι ένα μέρος όπου οι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν, μαθαίνουν, και κατανοούν τον κόσμο γύρω τους. Είναι ένας τόπος όπου οι ιδέες γεννιούνται και εξελίσσονται. Και ακριβώς σε αυτό το Πολυτεχνείο, πριν από πολλά χρόνια, συνέβη μια ιστορική στιγμή.

Στις 17 Νοεμβρίου 1973, οι φοιτητές και ο λαός συγκεντρώθηκαν ειρηνικά ενάντια στο καθεστώς που τους καταπίεζε. Απαιτούσαν ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν μια βίαιη επίθεση. Πολλοί νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Σήμερα, στη μνήμη αυτών των ηρώων, εκφράζουμε τον σεβασμό μας. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο για να θρηνήσουμε αυτές τις απώλειες. Είναι και για να ενθαρρύνουμε εσάς, τους νέους, να σκέφτεστε, να ερευνάτε και να αγωνίζεστε για τις αξίες που πιστεύετε.

Η γνώση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο. Με τη γνώση, μπορείτε να διαμορφώσετε το μέλλον σας και το μέλλον της κοινωνίας σας. Μην φοβάστε να εκφράσετε τις ιδέες σας, να ερευνάτε τον κόσμο και να αγωνίζεστε για τις αξίες που πιστεύετε ότι είναι σημαντικές.

Στο Πολυτεχνείο, πολλοί νέοι άνθρωποι άλλαξαν το μέλλον. Εσείς, ως μαθητές του δημοτικού, έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε να κατανοείτε τον κόσμο γύρω σας και να επηρεάσετε το μέλλον σας.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ τη σημασία της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Ας εμπνευστούμε από το παρελθόν και ας δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Για το σύλλογο διδασκόντων

Η Δ/ντρια

Παπαδάκη Φαίη