“Ερωτήματα για την τηλεκπαίδευση προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “

Μαρούσι 28/12/2022

 

Αγαπητοί Κύριοι / Κυρίες,
Κατόπιν της χθεσινής μας επιστολής προς την υπηρεσία σας καθώς και προς το σχολείο μας, σήμερα Παρασκευή 28/1, με ανακούφιση είδαμε κάποιους από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να προσπαθούν να μπουν στο Webex από το σχολείο!
Δυστυχώς, οι υποδομές του σχολείου και το σύστημα, κατά δήλωση του διευθυντή, δεν είναι αρκετά με αποτέλεσμα τα παιδιά να μπαίνουν στην πλατφορμα και να μην μπορούν να συνδεθούν!!!! Τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η διεύθυνση του σχολείου με mail της προς τους γονείς!! Φυσικά δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση απο εσάς για ποιόν λόγο σχολεία του 2022 λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες!!!
Ενημέρωση περιμέναμε και από τη διεύθυνση του σχολείου μας για το ποιοι δάσκαλοι θα κάνουν σήμερα μάθημα, κάτι που δεν έγινε ποτέ! Το μόνο που λάβαμε είναι ένα mail ότι γίνονται προσπάθειες και 5 λόγους που οι προσπάθειες αυτές μπορεί να μην είναι αρκετές για να γίνει μάθημα, παρόλο που τα περισσότερα Δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου λειτούργησαν μέσω πλατφόρμας και τις δύο μέρες!!!!
Τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι 200 παιδιά να είναι για άλλη μια μέρα μπροστά σε μια κενή οθόνη περιμένοντας….
Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλον αυτόν το εμπαιγμό εις βάρος των παιδιών μας!!!!
Ελπίζουμε σε μια απάντηση από όλους σας έστω και τώρα….
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Αμαρουσίου.

 

Μαρούσι 27/12/2022

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου είναι αναγκασμένος να προβεί σε μία γραπτή διαμαρτυρία σχετικά με την τηλεκπαίδευση που έπρεπε να γίνει στους μαθητές την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και γι’ αυτό σας στέλνουμε επίσημη επιστολή θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Γιατί η πρωτοβάθμια δεν κατάφερε να έχει έτοιμο το σχολείο μας με όλα τα απαραίτητα εφόδια όπως υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ έτσι ώστε να μπορούν οι δάσκαλοι να κάνουν τηλεκπαίδευση;
2. Για ποιο λόγο και τις δύο μέρες δεν έκανε τηλεκπαίδευση κανένας δάσκαλος από το σχολείο ούτε των ειδικοτήτων ούτε του μόνιμου προσωπικού ενώ στα γύρω σχολεία, γυμνάσια και δημοτικά με τις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να είχαν, υπήρξαν δάσκαλοι που έκαναν μάθημα.
3. Θα θέλαμε να μάθουμε γιατί δεν είχαμε σωστή και σαφή ενημέρωση από τον διευθυντή και τους δασκάλους ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα παραταύτα άφησαν γονείς και μαθητές να περιμένουν μπροστά από τους υπολογιστές χωρίς καμία ενημέρωση. Πιο συγκεκριμένα η ενημέρωση για τα links των δασκάλων και το πρόγραμμα για τη Δευτέρα στάλθηκαν από τον διευθυντή στις 10 η ώρα την ίδια μέρα ενώ η τηλεκπαίδευση έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει από τις 8.15.
4. Τέλος πρέπει να μας εξηγήσει η Πρωτοβάθμια, το Υπουργείο Παιδείας και το σχολείο τι ακριβώς συμβαίνει εις βάρος των παιδιών μας.
Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας και να μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα τι θα γίνει με την αυριανή μέρα και αν τα παιδιά θα κάνουν τελικά τηλεκπαίδευση ή όχι.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Αμαρουσίου.