ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

Μαρούσι 14 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Καλή Χρονιά σε όλους με υγιή επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία!

Με την ευκαιρία της επανόδου των παιδιών μας στα σχολεία, όλοι διαπιστώσαμε την ολοκλήρωση των έργων, πλέον, και στο 18ο Δημοτικό και στο 18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Όπως ήδη γνωρίζετε, από τον Σεπτέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκαν τα έργα στο προαύλιο του σχολείου μας με την επίστρωση χλοοτάπητα στο επικίνδυνο κομμάτι της αυλής και τα παιδιά μας, επιτέλους, χαίρονται ένα ασφαλές προαύλιο. Έργα που δεν αποτελούσαν πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη. Επιπλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου μίσθωσε οικόπεδο πλησίον του σχολείου μας για την στέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και πρόσφατα ολοκλήρωσε και τις εργασίες στέγασης του Νηπιαγωγείου, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες ολόκληρης της γειτονιάς μας.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και δικαίωση που τελικά υιοθετήθηκε η πάγια και διαχρονική θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας (τόσο του παρόντος, όσο και των προηγούμενων Δ.Σ.) για την στέγαση του 18ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου σε οικόπεδο ξεχωριστό από αυτό του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου. Έτσι, η γειτονιά μας απόκτησε δύο καλά, ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγούσε στην δημιουργία δύο δυσλειτουργικών και μη ασφαλών σχολείων που δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στον εκπαιδευτικό τους ρόλο και τελικά θα μετέτρεπαν την γειτονιά μας σε μια ακόμα στοιβαγμένη γειτονιά του λεκανοπεδίου της πρωτεύουσας. Όποια άλλη επιλογή (φιλοξενία, περιορισμός του προαυλίου μας κλπ.) θα ήταν ξεπερασμένη και θα μας γύριζε δεκαετίες πίσω. Πόσο μάλλον, τώρα, με όλα αυτά τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων λόγω της πανδημίας του covid-19! Όπου σε όλον τον κόσμο τα ανοιχτά, ευρύχωρα και ασφαλή σχολεία πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κάθε κυβέρνησης. Όλοι γνωρίζουμε πως η πανδημία δεν είναι πρόφαση, είναι ακόμα εδώ και μας απειλεί όλους!

Ευχαριστούμε θερμά όσους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την συνεχή, επίπονη και δύσκολη προσπάθεια των Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού για αναβάθμιση και του 18ου Δημοτικού και του 18ου Νηπιαγωγείου. Ιδιαιτέρως, όμως, ευχαριστούμε (για την στήριξή τους, τις συγκεκριμένες προτάσεις τους και τελικά για τις λύσεις που έδωσαν):

  • τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στο προαύλιο του σχολείου μας. Παράλληλα έσκυψε και πάνω από το πρόβλημα στέγασης του 18ου Νηπιαγωγείου και στήριξε την λύση στέγασης του Νηπιαγωγείου σε ξεχωριστό οικόπεδο (έχοντας ιδία άποψη με την πραγματοποίηση και αυτοψίας).
  • τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη
  • τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Νικολαράκο
  • τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Ρώτα
  • τη Δημ. Σύμβουλο Αμαρουσίου κ. Ε. Λέκκα Καλαντζάκη που από την αρχή κατάλαβε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούσε η φιλοξενία του Νηπιαγωγείου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού.
  • τη Δημ. Σύμβουλο Αμαρουσίου κ. Διακολιού
  • τον Δ/ντη του σχολείου μας κ. Γρίβα

Ευχαριστούμε, τέλος, ιδιαίτερα, τον Δημ. Σύμβουλο Αμαρουσίου κ. Γαρδέλη, που ήδη από το 2016 υποστήριζε την λύση ξεχωριστού οικοπέδου για την στέγαση του νηπιαγωγείου, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων και το οικόπεδο που τελικά επιλέχθηκε.

Δεν ευχαριστούμε όσους (για άγνωστους δικούς τους λόγους) προωθούσαν και υποστήριξαν όλο αυτό τον καιρό απαρχαιωμένες και απαράδεκτες λύσεις στοιβάγματος των παιδιών μας, ακόμα και τώρα, κατά την διάρκεια της πανδημίας (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)! Ο Σύλλογός μας αν και όλο αυτό τον καρό δέχτηκε επιθέσεις και απειλές, είχε και έχει σαν μοναδικό ανιδιοτελή σκοπό του το καλό των παιδιών μας!

Ευχαριστούμε!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

 

119123938_4637944106223492_5835806584468409847_o    nipia

IMG_20200713_152454    works_png

 

Πρόσφατα Άρθρα